جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

جنین اهدایی

جنین اهدایی

اهدای جنین

اهدای جنین به نوعی تولید مثل است که در آن جنین در محیط آزمایشگاه توسط لقاح یا IVF صورت می گیرد و به زوج دیگری اهدا می شود. این روش در صورتی قابل انجام است که سایر روش های بارداری ناموفق باشند. ممکن است در هنگام مشاوره پزشک شما این روش را پیشنهاد دهد ولی شما باید در ابتدا از روش اهدای اسپرم و دیگر روش های بارداری استفاده کنید و در صورت به نتیجه رسیدن به سراغ جنین اهدایی بروید زیرا این روش هزینه های بسیار بالایی دارد در ادامه بیشتر با اهدای جنین آشنا می شوید.

چرا اهدای جنین

همانطور که میدانید فرزند آوری برای بقای نسل آینده و شیرینی زندگی زوج ها می باشد که بعضی از آنها از این اتفاق مهم و شیرین به دلیل ناباروری محروم هستند که با پیشرفت علم و روش های درمانی جدید این مشکل تا حد زیادی حل شده است. خیلی به ندرت پیش می آید که هر دو زوج دچار مشکل ناباروری باشند و در بیشتر مواقع یکی از زوج ها دارای مشکل هستند که در صورتی که یکی از آنها مشکل داشته باشد روش های باروری دیگری مانند اهدای اسپرم و.. قابل استفاده است اگر هر دو پدر و مادر دچار مشکل باشند یکی از بهترین روش ها برای بارداری جنین اهدایی است که با این روش می توانند احتمال بارداری را دو چندان کنند.

اهدای جنین در اصفهان

اهدای جنین در اصفهان/ایران به موجب قانون اهدای جنین به زوجین نابارور در تاریخ 29 تیر 1382 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و آئین اجرای آن 9 اسفند 1383 در هئیت دولت به رسمیت شناخته شد. این عمل باید در مراکز مجاز و تخصصی ناباروری انجام شود و جنین ها باید حداکثر 5 روزه باشند. زوج اهدا کننده جنین حتما باید زن و شوهر بوده و به طور داوطلبانه و رایگان این کار را انجام دهند البته لازم به ذکر است که قبل از انجام اهدا باید مورد آزمایش و غربالگری قرار بگیرند تا صلاحیت اهدای جنین را داشته باشند.

اهدای جنین
جنین اهدای توسط دکتر عنایت الله ایزدی با 30 سال تجربه موفق

اقدامات لازم قبل از جنین اهدایی

برای دریافت جنین اهدایی هر دو زوج اهدا کننده و دریافت کننده اقداماتی از قبل از اهدا باید انجام دهند که ارزیابی و روانپزشکی اولین و مهم ترین اقدام می باشد، قدم بعدی انجام آزمایشات و غربالگری می باشد که شامل موارد زیر است :

  • ارزیابی فاکتور RH
  • بررسی گروه خونی اهداکننده و دربافت کننده
  • معاینه و بررسی وضعیت لگن خانم دریافت کننده
  • مطمئن شدن از لامت کامل رحم خانم دریافت کننده
  • معاینه و بررسی قلب
  • اهدا کننده جنین خانم و آقا هردو باید از نظر بیماری های اچ آی وی HIV1 – HIV2 ، هپاتیت B، هپاتیت C، سوزاک، سیفلیس و.. مورد آزمایش قرار بگیرند
  • تست غربالگری و معاینه فیزیکی

 مزایا و معایب اهدای جنین

اهدای جنین برای زوج اهدا کننده و دریافت کننده مزایا و معایبی به همراه دارد که در اینجا به طور کامل آن ها را بررسی خواهیم کرد.

مزایای اهدای جنین

  • اگر زوجی باردار نمی شوند و قصد انجام فرزند آوری دارند می توانند از جنین اهدایی استفاده کنند و همچنین پس از بارداری موفق در زوج هایی که توسط تخمک و اسپرم خودشان باردار شده اند. می توان جنین های اضافه را اهدا کنند تا در دسترس زوج هایی که مشکل ناباروری دارند قرار بگیرد.
  • تجربه حس بارداری و زایمان هنگامی که نوزادی به فرند خواندگی پذیرفته می شود، مادر تجربه بارداری و زایمان را از دست می دهد درحالی که در جنین اهدایی، جنین در داخل رحم مادر قرار می گیرد و مادر تمام مراحل بارداری و زایمان را تجربه می کند.
  • عملی ارزشمند زوجینی که فرزند ندارند و آرزوی بچه دار شدن را دارند انتخاب روش اهدای جنین و فرزند آوری می تواند تغییر بزرگی در آن ها ایجاد کند و حس تجربه شیرینی زندگی را به آنها بدهد.

معایب اهدای جنین

  • طولانی بودن مراحل قانونی اهدای جنین، اهدای جنین در مراکز تخصصی ناباروری انجام می شود که زوجین زیادی در انتظار اهدای جنین هستند و عرضه کمتر از تقاضا است، بنابراین مراحل قانونی اهدای جنین ممکن است مدتی طول بکشید.
  • عدم موفقیت کامل جنین اهدایی، میزان موفقیت انتقال جنین فریز شده با میزان موفقیت جنین تازه در روش آی وی اف IVF برابر است.
  • افزایش سن مادر، با افزایش سن مادر میزان موفقیت جنین اهدایی کمتر می شود همچنین توجه داشته باشید مادر باید حتما زیر سن یائیسگی باشد.

هزینه جنین اهدایی

هزینه های اهدای جنین در مراکز تخصصی ناباروری تقریبا بین 20 الی 30 میلیون تومان در سال 1403 می باشد. البته در مراکز دولتی این هزینه ها به صورت نصف می باشد یکی دیگر از عوامل مهم بر قیمت جنین اهدایی دارویی ها و آزمایشاتی می باشد که پزشک متخصص تجویز می کند.

مسئله شرعی و قانونی جنین اهدایی

در کل اهدای جنین از نظر شرعی و قانونی مشکلی ندارد، اغلب مراجع تقلید انتقال جنین هدایی را جایز می دانند ولی در ارث بردن بچه از پدر ایرادات شرعی نسبتا زیادی وارد است. فرزند اگر دختر باشد به پدر قانونی محرم است ولی به عموی قانونی خود محرم نیست. عده ای از مراجع تقلید نظر به اینکه تخمک زن دیگری در رحم این زن پرورش پیدا می کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

این مقاله را به اشتراک بگذارید
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

محتوای جدول

دکتر عنایت الله ایزدی متخصص ناباروری مردان
دکتر عنایت الله ایزدی